D1 Portaal
Laatste nieuws

Mon 04 Jun
ONR D1 winaar toernooi Zuidlaren

Op zaterdag 2 juni speelden de mannen van D1 op het toernooi van ZFC Zuidlaren de volgende weds...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

Onnodig verlies D1 tegen HS'88

Sun 05 Nov, 12:45

18 nov.'06

Afgelopen zaterdag gingen we om 09.00 uur voor alweer onze achtste competitiewedstrijd richting Hoogezand. Daar moesten we spelen tegen Hoogezand-Sappemeer '88 (HS' 88). Maurits (spijker in zijn voet) en Peter R (verplichtingen elders) waren niet van de partij.

Met Rolf in de goal en Bram als laatste, doorschuivende, man begonnen we de wedstrijd. De eerste 10 minuten gingen gelijk op. Veel balverlies aan beide kanten en een enkele schoten op doel. Het was HS'88 die het eerste doelpunt scoorde. Het antwoord van ONR kwam snel. Via een slimme ingooi van Camiel op Peter A, waarbij Twan en zijn tegenstander de cornervlag opzochten, kreeg Peter A een vrije doortocht richting doel en scoorde. (Was dit van te voren afgesproken?) Daarna scoorde Peter A wederom. Dit maal uit een corner van de linkerkant genomen door Camiel.

Vervolgens dachten de jongens van ONR al aan het rustsignaal . Helaas dachten de jongens van HS' 88 daar iets anders over. Binnen enkele minuten stond het 3-2. In deze fase van de wedstrijd hebben wij ons niet van de goede kant laten zien en als collectief gefaald. Zo kon het gebeuren dat slechts twee verdedigers van ONR tegenover zes aanvallers van HS' 88 kwamen te staan.

Na wat inspirerende aanwijzingen van Hans in de rust begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.  Na enkele minuten stonden we voor met 3-4.  Ons derde doelpunt was een beauty. Eerst was het Camiel die een aantal tegenstanders omspeelde, de bal vervolgens afspeelde aan Twan die daarna met een listig en hard boogballetje de keeper passeerde. Het vierde doelpunt kwam van de voet van Jordi. Na wat gestuntel in de verdediging van HS'88 kwam de bal bij Danny die vervolgens de bal in het strafschopgebied plaatste waarna de bal via Bram bij Jordi kwam die hem koelbloedig intikte. HS'88 kwam er vervolgens niet meer aan de pas. De ene na de andere kans voor ONR werd evenwel om zeep geholpen. HS'88 putte moed uit ons onvermogen om te scoren en na twee uitbraken stonden we ineens achter met 5-4. Met nog 3 minuten te spelen zetten we alles op de aanval. In deze periode kwamen er nog uitstekende scoringsmogelijkheden voor onze jongens, maar helaas de bal ging aan de verkeerde kant van de paal achter.

Na het laatste fluitsignaal zochten we zeer teleurgesteld de kleedkamer op. (uithuilen en opnieuw beginnen)

Deze wedstrijd hebben we bij vlagen zeer goed gevoetbald maar er waren ook momenten dat we als collectief gefaald hebben. Laten we volgende week tegen Kwiek ons voor de volle 100% inzetten en hopen op een goed resultaat. Want 1 ding is wel duidelijk geworden in deze wedstrijd: Als we met zijn allen de schouders eronder zetten KUNNEN WE GOED VOETBAL LATEN ZIEN!!!!!!!!!!!! en winnen!!!!!!!!.